Vakantie Tsjechie Lipnomeer vakantiehuis
 
 

Faciliteiten en activiteiten rond Lipno

Al een paar jaar is Tsjechië bezig om zich te ontwikkelen naar een echte fietsland. Er worden fietspaden aangelegd,fietsroutes uitgezet en meerdaagse fietstochten georganiseerd. Ook in de omgeving van Lipno is daar volop aandacht voor wat o.a. blijkt uit het feit er rond bijna het gehele meer fietspaden liggen. Tussen Lipno en Frymburk is zelfs een verlicht fietspad aangelegd. Als je dat combineert met het bosrijke en heuvelachtige landschap levert voor de 'gewone' fietser en mountainbiker schitterende routes op. (Electrische) fietsen kunnen worden gehuurd bij Marina Lipno.

In de prachtige omgeving rondom het Lipnomeer zijn vele fiets- en wandelroutes uitgezet. Daarbij is ook aan de Nordick Walking fans gedacht. Veel routes beginnen op 100 m. afstand van de vakantiewoning. Buiten het winterseizoen kunnen wandelaars en mountainbikers gebruik maken van de skilift. Ook de mountainbike kan met de lift naar boven waarna de betere downhiller een echte afdaling kan maken op het mooi aangelegd parcour naast de skipiste.

Het meer biedt door zijn grootte de mogelijkheid tot het beoefenen van alle mogelijke watersporten. De kano-, kajak- en raftliefhebber kan zijn hart ophalen in de Moldau.

Enkele jaren terug is het 'parcour door de kronen van de bomen' aangelegd. Een bijzondere 40 meter hoge attractie, waarvan de top ver boven de toppen van de bomen uitkomt waardoor u schitterende uitzichten heeft over de regio. Deze toren, met een 675 m. lange houten toegangspad waar je 11 (veilige) andrealinestops tegenkomt, heeft de langste 'droge' glijbaan (52 m.) van Tsjechië. Voor een virtuele tour van deze attractie kunt u hier terecht.

Verder zijn er veel speelgelegenheden voor kinderen en is er o.a. een 1400 meter lange rodelbaan, een kartbaan, een aantal tennisbanen, een roei-, zeil- en surfschool, een sporthal met tennisbanen, tafeltennismogelijkheden, etc. Mocht het weer wat minder zijn dan is er in Lipno het subtropisch zwembad met sauna's en massage-mogelijkheden en in Frymburk (7 km) een hagelnieuw en bijzonder luxe wellnesscentrum.

In de omgeving van Lipno zijn meerdere golfbanen. Bijvoorbeeld in Cesky Krumlov en Linz.

Een wintersportgebied naast de deur

De wintersportmogelijkheden in Tsjechië ontwikkelen zich in rap tempo. Zeker in Lipno trekken ze er hard aan. Er is al voor miljoenen euro's geïnvesteerd. Door alle faciliteiten, die het skigebied daar heeft, is het inmiddels in de top-3 van Tsjechië beland.

Het voordeel boven anderen landen is dat de tarieven in het skigebied van Lipno zeer schappelijk zijn. Bent u in het bezit van de Lipno Card dan krijgt u aanzienlijke korting. (De kaart kunt u via internet aanvragen.)

U kunt het skigebied vanuit de woning skiënd door het bos bereiken. U kunt ook weer skiënd terug komen. Bovendien stopt dicht bij het vakantiehuis de skibus waar u gratis gebruik van kunt maken.

De gemiddelde sneeuwhoogte loopt op van 40 cm in december tot 120 cm in februari. Mocht het eens tegenzitten dan worden de sneeuwkanonnen in stelling gebracht, die tot 8 graden boven nul sneeuw kunnen aanmaken.
In Kramolín, zoals het skigebied van Lipno officiëel heet, zijn diverse pistes en één snowboardbaan. Er worden skilessen gegeven en skimaterialen verhuurd. Vanuit Kramolín kun je skiënd naar de woning.
Verder zijn tientallen kilometers langlaufroutes aangelegd.
De liften zijn eind 2008 allemaal vernieuwd en nu zijn er alleen nog maar stoeltjesliften.
Als u hier klikt ziet u een afbeelding van het skigebied Lipno (Kramolin).

Skimateriaal wordt o.a. verhuurd bij de skischool naast de skilift en kan via internet worden gehuurd.

World Grandprix-Marathonschaatsen op het Lipnomeer in 2008, 2009 en 2010

De grootte van het meer leent zich in de wintermaanden, wanneer 20 graden vorst geen onbekend verschijnsel is, voor prachtige schaatstoertochten en langebaanwedstrijden. Om deze reden was aan Lipno voor 2008, 2009 en 2010 de organsiatie van een van de wedstrijddagen in de World Grand Prix voor marathonschaatsers gegund.

Zodra het ijs dik genoeg is worden de schaatsbanen uitgezet en onderhouden.

Vissen in het Lipnomeer

De vismogelijkheden van het Lipnomeer moeten voor de visliefhebber extra onder de aandacht worden gebracht.
Het Lipnomeer (4780 ha met een omtrek van 100 km) is een waar visparadijs en wordt om die reden de vissersparel van Zuid-Bohemen genoemd. Het is het meest bekende, niet zalmachtig, visgebied, waar zeer veel vis wordt gevangen. Zo zijn er in 1999 zijn er ruim 55.000 karpers, snoekbaarzen en snoeken uit het water gehaald.
De grootste snoek, die aan de kant is gehaald, woog 52 pond, de grootste snoekbaars 24 pond en de grootste karper 48 pond. Het toppunt is een in 2007 gevangen meerval van 193 cm en een gewicht van 60 kg!!!
De vliegvisliefhebber kan terecht aan de Moldau voor o.a. de vlagzalm, regenboogforel en beekforel. Vindt u vissen wel leuk maar u weet niet goed met grote vissen om te gaan dan kunt u in de zomermaanden een viscursus volgen.

Wereldkampioenschappen-Kajakken/wildwatervaren

Door het vele smeltwater in het voorjaar verandert de Moldau jaarlijks in een wildwaterrivier. Dit effect wordt - en vaak nog in versterkte mate - ook bereikt wanneer de sluizen bij de waterkracht-centrale iets worden opengezet.

Tijdens het wereldkampioenschap kajakken/wildwatervaren, die in Lipno werden gehouden van 13 t/m 20 september 2008, zorgden de mogelijkheden van de sluizen voor ongekende beelden.* DIRECT RESERVEREN

* BESCHIKBAARHEID

* DE VAKANTIEWONING

* REACTIES GASTEN

* WAARDERING ZOOVER 9,1 !!

* DE OMGEVING

* FOTO'S

* WINTERSPORT IN LIPNO
* ACTIVITEITEN

* CONTACT EN ROUTE

* STARTPAGINA

TEL. 0413 266 740 / 06 165 150 26

 
Parcours_kronen_van_de_bomen
 
Uitzicht op Lipnomeer
 
Watersport Lipnomeer en Moldau
 
Wintersport Lipno
 
 
 
startpagina | Lipnomeer | het huis | foto's | omgeving | direct reserveren | Fam. Spitters, Vunderke 19, 5404 PW UDEN. Tel:. 0413 - 266 740