:: home
Nederlands Deutsch

Welkom aan het Lipnomeer,
een sportief en cultureel vakantieparadijs

Onze luxe vakantievilla in Lipno, met 4 grote slaapkamers en 2 badkamers, geschikt voor 8 personen, biedt u alles om optimaal van Tsjechië te genieten. Sportief recreëren in een water- en bosrijke omgeving. Dat is wat het Lipnomeer op de eerste plaats biedt.

In de zomer

Een meer van 42 kilometer lengte en tot 7 kilometer breed. Door deze grootte en omdat het meer in feite een onderdeel is van de Moldau, kunnen nagenoeg alle watersporten worden beoefend. Zwemmen, vissen, surfen, zeilen, raften en kanoën: het is er allemaal mogelijk.
Het meer wordt aan de westkant begrensd door de Sumava. Deze schitterende en enorme (oer)bossen worden de longen van West-Europa genoemd. In deze bosrijke en bergachtige omgeving zijn niet alleen fiets- en mountainbikeroutes uitgezet maar ook diverse prachtige wandelroutes. De omgeving is ook uitermate geschikt voor Nordick Walking.
Uiteraard is er ook een fraaie 18-holes golfbaan.

 


Ook voor de wintersport

Vanuit onze vakantiewoning loopt u zo de skipiste op. De gemiddelde sneeuwlaag in februari was de laatste jaren regelmatig 120 cm. In Kramolin (996 m. hoog en 700 m. van ons huis) zijn diverse skipistes, één snowboardpiste en tientallen kilometers langlaufroutes aangelegd.

Cultuur

Het Lipnomeer maakt deel uit van de Zuid-Bohemen, een regio in Tsjechië waar de cultuurliefhebber het nodige van zijn gading zal vinden. In de directe omgeving liggen vele pittoreske plaatsen met zeer sfeervolle en schilderachtige centra. De bekendste daarvan zijn Ceský Krumlov, waarvan het oude centrum voorkomt op de monumentenlijst van de Unesco, Trèbon wat bovendien bekend is door zijn vele karperkweekvijvers en kuuroorden, Tábor, Pisek, Prachatice, etc. Verder zijn er vele eeuwenoude kastelen, kloosters en kerken, waarvan de meesten al gerestaureerd zijn of worden. Op deze kaart kunt u zien waar u ze allemaal kunt vinden.

Marina lipno

 

skipiste in lipno tsjechie
Boek nu

 

:: Lipnomeer
:: het huis
:: de omgeving
:: activiteiten
:: foto's
:: beschikbaar ?
:: gastenboek
:: contact+route
 
Telefoon: 0413 - 266 740 | Email: jspitters@zonnet
Web Statistics