Vakantie Tsjechie Lipnomeer vakantiehuis
 
 

U komt ogen en tijd tekort

Omgeving
Het Lipnomeer is ongeveer 42 kilometer lang en op het breedste stuk 5 kilometer breed. Het is een onderdeel van het nationaal park de Sumava, een groot en zeer bosrijk gebied, wat ook 'de groene longen van Europa' wordt genoemd. De Sumava is 68.064 hectare groot en vormt met het aangrenzende maar kleinere Beierse Woud in Duitsland het grootste aaneen gesloten bosgebied van Midden-Europa. Het park was tot 1990 alleen toegankelijk voor grenswachten en niet voor Tsjechen of toeristen waardoor het eeuwenoude park goed bewaard is gebleven.

Nabije steden die een bezoek waard zijn
Fraaie steden zijn bijv. de UNESCO-stad Cesky Krumlov, Cesky Budejovci wat o.a. bekend is van het Budweiserbier, Brno, Trebon (kuuroorden), de wereldstad Praag en in Oostenrijk Linz, Melk en uiteraard Wenen. Linz was in 2009 aangewezen als de culturele hoofdstad van Europa.

Oostenrijk en Duitsland
Lipno ligt net over de grens met Oostenrijk op 35 km van Linz. Het drielandenpunt waar de grenzen van Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland samenkomen, is te vinden op een redelijke afstand.

Sportieve activiteiten
U zult zich - zoals ook uit de activiteitenpagina blijkt - op geen enkel moment hoeven te vervelen. In de directe omgeving kunt u wandelen, fietsen op de diverse gezellige fietsroutes, mountainbiken, alle mogelijke watersporten incl. raften beoefenen, skiën, langlaufen, skaten, rodelen,tennissen etc. De dichtsbij gelegen 18-holes golfbaan vindt u in Cesky Crumlov. Ook net over de Oostenrijkse grens vindt u diverse goede golfbanen, bijvoorbeeld in Linz (35 km).

Mountainbiken in Lipno
Het mountainbiken wordt nog aantrekkelijker gemaakt doordat men buiten het winterseizoen de grootste skipiste ombouwt naar een spectaculaire mountainbikeafdaling. De grootste lift is ook buiten het winterseizoen open waardoor de mountainbiker met zijn fiets naar boven kan om daarna heerlijk downhillend naar beneden te gaan.

Fietsen huren in Lipno
Op diverse plaatsen in Lipno kunt u (electrische) fietsen en mountenbikes huren.

Welness
En voor de liefhebbers. In 2008 is in Frymburk (7 km) een bijzonder luxe welnesscentrum geopend.

Langlaufen, skiën, snowboarden en schaatsen in Lipno

Hoge waardering skigebied Lipno/Kramolin
Door de vele faciliteiten behoort het wintersportgebied Lipno tot de top-3 van Tsjechië. Men richt zich vooral op kinderen en de niet al te gevorderde skiër.

Soort pistes
De vakantiewoning ligt pal aan Kramolin, het sneeuwrijke gebied van het Zuid-Boheemse Woud. Wanneer de weersomstdigheden het toelaten kunt u vanuit het vakantiehuis skiënd naar de liften en ook weer skiënd terug.

De meeste pistes zijn erg kindvriendelijk. Er zijn verlichte banen en er staan een aantal sneeuwkanonnen.

Snowboarden in Lipno
Het skigebied heeft een volwaardige snowboardpiste.

Skilessen
De skilessen worden gegeven door ervaren skileraren waarvan de meesten ook Duits, Engels en een aantal zelfs Nederlands spreken. Diverse leraren zijn speciaal opgeleid om jonge kinderen de basisprincipes van het skiën en snowboarden bij te brengen.

Skibus/sneeuwbus vanuit huis
Dicht bij Villa Lipnomeer stopt de 'sneeuwbus' die u gratis naar de pistes en terug brengt.

Eerste sneeuwval
In november valt vaak al de eerste sneeuw en een sneeuwhoogte van 130 cm is geen onbekend verschijnsel. De laatste sneeuwresten verdwijnen meestal pas in april.

Huren van wintersportmateriaal in Lipno.
U kunt op meerdere plaatsen in Lipno al het skimateriaal huren wat u nodig heeft. Ruim voor uw vertrek kunt u dit via internet regelen.

Meer informatie over de omgeving vindt u o.a. op

www.lipno.info
www.zuidbohemen.startpagina.nl

www.middeneuropa.nl

www.tsjechie.net* DIRECT RESERVEREN

* BESCHIKBAARHEID

* DE VAKANTIEWONING

* REACTIES GASTEN

* WAARDERING ZOOVER 9,1 !!

* DE OMGEVING VAN LIPNO

* FOTO'S

* WINTERSPORT IN LIPNO
* ACTIVITEITEN

* CONTACT EN ROUTE

* STARTPAGINA

TEL. 0413 266 740 / 06 165 150 26

 
Kasteel Hluboka omgeving Lipnomeer
 
omgeving Lipnomeer Cesky Crumlov
 
Cesky Crumlov omgeving Lipnomeer
 
Omgeving Lipnomeer
 
 
 
startpagina | Lipnomeer | het huis | foto's | omgeving | direct reserveren | Fam. Spitters, Vunderke 19, 5404 PW UDEN. Tel:. 0413 - 266 740