Vakantie Tsjechie Lipnomeer vakantiehuis
 
 

Vissen aan het Lipnomeer en de Moldau

Voor de vissers zijn vismogelijkheden aan het Lipnomeer (4780 ha met een omtrek van 100 km) zijn met één woord schitterend. Het meer is in de jaren vijftig ontstaan door de bouw van de stuwdam bij Lipno. Het is veruit het grootste meer van Tsjechië.Door de grote diversiteit aan vissoorten staat het Lipnomeer in de viswereld bekend als een visparadijs en wordt ook wel de vissersparel van Tsjechië genoemd.

Het is het meest bekende, niet zalmachtig, visgebied, waar zeer veel vis wordt gevangen. Zo zijn er in 1999 zijn er ruim 55.000 karpers, snoekbaarzen en snoeken uit het water gehaald. Uit deze aantallen blijkt wel dat u tijdens het vissen waarschijnlijk geen tijd hebt om van de ongerepte natuur te genieten.


De grootste snoek, die aan de kant is gehaald, woog 52 pond, de grootste snoekbaars 24 pond en de grootste karper 48 pond. Het toppunt is een in 2007 gevangen meerval van 193 cm en een gewicht van 60 kg!!!


De vliegvisliefhebber kan terecht aan de Moldau voor o.a. de vlagzalm, regenboogforel en beekforel. Vindt u vissen wel leuk maar u weet niet goed met grote vissen om te gaan dan kunt u in de zomermaanden een viscursus volge
n.

Wat erg belangrijk is dat u voor u met uw hengel naar het meer gaat bij de VVV of op een andere plaats eerst een visakte koopt.

* DIRECT RESERVEREN

* BESCHIKBAARHEID

* HET VAKANTIEHUIS

* REACTIES GASTEN

* DE OMGEVING

* FOTO'S

* ACTIVITEITEN

* CONTACT EN ROUTE

* STARTPAGINA

TEL. 0413 - 266 740

 
Vissen Lipnomeer
 
Vissen Moldau
 
Vissen Lipnomeer
 
vissen
 
 
 
startpagina | Lipnomeer | het huis | foto's | omgeving | direct reserveren | Fam. Spitters, Vunderke 19, 5404 PW UDEN. Tel:. 0413 - 266 740