VOOR WINTERSPORTVAKANTIE AAN HET LIPNOMEER HUURT U VAKANTIEHUIS VILLA LIPNOMEER IN HET WINTERSPORTGEBIED KRAMOLIN
 
  VakantieTsjechie Lipnomeer vakantiehuis
 
 

Wintersport bij het Lipnomeer in Tsjechië

Kramolin, het skigebied van het Lipnomeer in Tsjechië, naast de deur
De wintersportmogelijkheden in Tsjechië ontwikkelen zich in rap tempo. Zeker bij het Lipnomeer en met name rond Lipno trekken ze er hard aan. Er is al voor miljoenen euro's geïnvesteerd. Door alle faciliteiten die het skiresort Kramolin van Lipno momenteel heeft, wordt het gewaardeerd met vijf sterren en staat het inmiddels in de top-3 van Tsjechië. Hier ziet u de kaart met alle pistes en om al een beetje in stemming te komen, kunt u via deze virtuele tour een blik werpen op het skigebied.
De gemiddelde sneeuwhoogte loopt op van 40 cm in december tot 120 cm in februari. Mocht het eens tegenzitten dan worden de sneeuwkanonnen in stelling gebracht, die tot 8 graden boven nul sneeuw kunnen aanmaken.
In het skigebied komen alleen maar stoeltjesliften voor. In Kramolín (zoals de wintersportomgeving van Lipno officieel heet) zijn diverse pistes en één speciale snowboardbaan.

Lipno, een van de meest kindvriendelijkste skigebieden !!
Zoover heeft ook een overzicht gemaakt van de meest kindvriendelijke wintersportgebieden in Europa. En wat blijkt: Lipno komt op de tweede plaats !!! Een reden te meer om er met uw kinderen naar toe te gaan .

Van huis uit skiënd naar de piste en vanuit de piste weer naar huis
Wanneer de sneeuwhoogte het toelaat, kunt u het skigebied vanuit de woning skiënd door het bos bereiken. U kunt ook weer skiënd terug komen. Dit maak je bijna nergens mee. Bovendien stopt dicht bij het vakantiehuis de skibus die u vanuit Villapark Lipno gratis binnen enkele minuten naar de pistes brengt.

Langlaufen en snowboarden
In het skigebied van Lipno zijn vele tientallen kilometers langlaufroutes aangelegd. De snowboarders kunnen behalve van de skipistes ook gebruik maken van een speciale snowboardpiste.

Skileraren en verhuur skimateriaal
Ski- en snowboardlessen worden o.a. door Nederlandse/Nederlandstalige skileraren gegeven. De huur van ski- en snowboardmateriaal kunt u regelen via internet.

Kosten skipas
Het voordeel boven anderen landen is dat de tarieven zeer schappelijk zijn. Zo kost tijdens het hoogseizoen in 2016/2017 in Kramolín, het skigebied dat op 600 m. van de woning ligt, een skipas voor 6 dagen voor een volwassene al vanaf 2780 kronen (ongeveer 100 euro) en voor kinderen van 6 tot 15 jaar en 65-plussers vanaf 1980 kronen (ongeveer 68 euro). Bent u in het bezit van de Lipno Card dan krijgt u tot 20% korting. Zowel de skipas als de Lipno Card kunt u via internet aanvragen of bij aankomst bij de parkbeheerder.

(Marathon)schaatsen op het Lipnomeer
Zodra het ijs dik genoeg is - en dat groeit met 20 graden onder nul stevig aan - worden schaatsbanen uitgezet (en goed onderhouden). De belangrijkste is de baan tussen Lipno en Frymburk met een totale lengte van ruim 11 kilometer en een breedte van 8 meter. Deze is een van de grootste buitenbanen ter wereld.
De grootte van het meer leent zich in de wintermaanden voor prachtige schaatstoertochten en langebaanwedstrijden. Om deze reden was aan Lipno voor 2008, 2009 en 2010 de organisatie van een van de wedstrijddagen in de World Grand Prix voor marathonschaatsers gegund.

Snowkiten op het Lipnomeer
Het Lipnomeer biedt door zijn grootte niet alleen de mogelijkheid tot het beoefenen van allerlei watersporten maar ook voor diverse wintersporten. Een nieuw en vooral spectaculaire tak van sport is het snowkiten. Op YouTube zie je daar leuke beelden van.

 

 * DIRECT RESERVEREN

* BESCHIKBAARHEID

* HET VAKANTIEHUIS

* WAARDERING GASTEN

* WAARDERING ZOOVER 9,1 !!

* DE OMGEVING

* FOTO'S

* WINTERSPORT IN LIPNO

* ACTIVITEITEN

* CONTACT EN ROUTE

* STARTPAGINA

TEL. 0413 266 740 / 06 165 150 26

 
Winters vakantiehuis
 
Skiles Lipno voor kinderen
 
Wintersportvakantie Lipnomeer
 
Schaatsen op het Lipnomeer
 
 
 
startpagina | Lipnomeer | het huis | foto's | omgeving | direct reserveren | Fam. Spitters, Vunderke 19, 5404 PW UDEN. Tel:. 0413 - 266 740